tiistai 14. huhtikuuta 2015

Verikokeilla

Tänään aamulla kävin labralla antamassa verinäytteitä. Inhoan verikokeita tolkuttoman paljon, mutta hyvästä syystä niitäkin sietää. Tämä oli nyt jo toinen kerta neulatyynynä. Pääsin opiskelijan piikitettäväksi, joten verta otettiin reilummin (pari koeputkiloa meni pieleen), mutta selvisin kuitenkin. Katselin seinällä olevia Mikki ja Minni -hiirikuvia ja mietin iloisia asioita, jotta huomioni ei keskittyisi neulaan. Sanoinkin hoitajalle hänen kysyessä vointiani, että niin kauan kaikki on hyvin, kunhan en näe neulaa.

Hoitaja sanoi, että kun verestä otetaan hormoninäytteitä, on hyvin tarkkaa, mihin kellonaikaan näytteet on otettu. Minusta otettavat kokeet oli määrä ottaa verestä, joka on otettu klo 10-14 välillä, mutta aikani oli aiemmin aamusta. Nyt en sitten ole ihan varma, ovatko testitulokset luotettavia, mutta ainakaan minua ei voida syyttää, koska en itse varannut labra-aikaa. Nähtäväksi jää, miten lääkäri kommentoi koetuloksia ja joudutaanko kokeet uusimaan aikakämmin vuoksi.

Sain myös postitse uuden ajan äitiys- ja naistentautien polille. Ensi viikolla menen taas tervehtimään lääkäriä. Todella nopeasti sain uuden ajan. Luulin joutuvani odottamaan vähintäänkin toukokuun puoliväliin. Kiva, että asia etenee, mutta hävettää jatkuvasti olla pois töistä kesken työpäivän, sillä tarvin poissaoloni ajaksi välttämättä jonkun sijaistamaan minua. Haluaisin olla pomolle mahdollisimman vähän vaivaksi, mutta poliklinikka-ajat ovat aina niin huonoon aikaan työtäni ajatellen. Eiköhän asia silti saada järjestymään.

Vatsanpohjassa on pieni kutkuttava tunne, sillä ostin uusimman vauvalehden. Pääsenkin nyt paneutumaan rauhassa sen pariin, kun mieskin on poissa kotoa urheiluharrastuksen parissa. Toivottavasti illalla meillä riittää yhteistä aikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti