sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Mitäs nyt...

Aika on taas vierinyt hurjasti eteenpäin ja kevätkin näyttää jo vahvasti saapuneen.  Ihanaa, kun päivät lämpenevät ja pitenevät! Viime postauskin on jo helmikuulta, joten pohdin, mihin kaikki aikani kuluu. Toisaalta on hienoa, että aika kuluu niin nopeasti ja tekemistä piisaa, mutta toisaalta mietityttää, että tässä ollaan kohta oltu ilman ehkäisyä jo vuosi, eikä vauva ole vieläkään ilmoittanut tulostaan. Juhannuksena lasken vuoden kuluneen ensimmäisestä yrityskerrasta.

Nyt on meneillään kp15, eli kuukautiset olivat jonkin aikaa sitten. Onneksi tulivat tällä kertaa pikkuisen aiemmin, ettei lääkärikäyntini siirtynyt niiden vuoksi. Kävin siis perjantaina gynekologin tutkimuksissa naistentautien polilla. Minulle tehtiin sisätutkimus kaksi kertaa (papakoe unohtui ottaa ensimmäisellä kerralla, joten jouduin uudelleen piinapenkille istumaan). Ensin tehtiin perinteinen sisätutkimus, jonka jälkeen tutkittiin vielä ultralla. Lääkäri antoi ymmärtää, että olen ihan terve, mutta toinen munasarja vaikuttaa PCO-tyyppiseltä. En kuitenkaan saanut varmaa diagnoosia. Puhuimme tilanteesta pitkään ja lääkäri kertoi yhtenä vaihtoehtona aloittaa keltarauhashormonikuuri, mutta hän ei kuitenkaan määrännyt lääkettä vielä. Tilanne tutkitaan ensin kunnolla, ennen kuin mitään hoitoa määrätään.

Sain uudelleen lähetteen verikokeille. Kokeista pitäisi selvitä, mikä tilanne kehossani on lasketulla ovulaatiohetkellä ja ovuloinko lainkaan. Oletettu ovishetki sattuu sopivasti ensi viikolle, joten saan kokeet hoidettua pian pois alta. Sain lähetteen hormonipolille, joten tulosten saavuttua saan ajan sinne. Käsitykseni mukaan he hoitavat lapsettomuusasioita, mutta vielä ei tosiaan voida puhua lapsettomuudesta meidän kohdallamme. Virallisestihan lapsettomuushoidot voidaan aloittaa, kun lasta on yritetty vuosi tuloksetta. 

Jännityksellä nyt odotan mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Toivon hartaasti tulevani pian raskaaksi, mutta yritän olla ottamatta mitään paineita asiasta. Rehellisesti sanottuna vähän murehdin tuota ''PCO-tyyppistä'' toista munasarjaa, mutta en halua ajatella, että se vaikuttaisi mitenkään raskautumiseen.

Onko blogia lukemaan eksynyt ketään, jolla on kokemusta PCO:sta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti