sunnuntai 28. elokuuta 2016

Raskaustuntemuksia viikot 0-9

Päätin naputella tuntemukset ja kuulumiset koko raskauden ajalta, mikäli vain suinkin onnistun siinä. Haluaisin pitää kunnon kynällä kirjoitettavaa päiväkirjaa raskausajasta, mutta koneella kirjoittaminen on kevyempää ja tämä blogi on oikeastaan aika kiva paikka kirjoitella kaikkea, kun olen huomannut, että satunnaisia lukijoitakin riittää ja postauksia on klikkailtu paljon. Ehkä joku saa kirjoituksistani vertaistukea tai tykkää muuten vain lueskella raskausajan sujumisesta. Itse myönnän vauvaa haaveillessani olevan hulluna blogeihin, joissa raskausajan tuntemukset oli merkitty tosi tarkasti ja avoimesti. Ehkä saan aikaiseksi myös viihdearvoa, jos hyvin käy. Nyt eletään hetkeä rv 9+0, joten hieman muisteltavaa riittää, mutta raskausaika on ollut tosiaan niin hienoa, ettei sitä ainakaan näin alussa unohda.

rv0 Oltiin mökillä juuri vietetty juhannus ja juuri pakkaamassa tavaroita kotiin päin, kun kuukautiset alkoivat. Olin pettynyt, mutta iloinen, että kemiallisen raskauden jälkeen kiertoni oli normaali 35pv, joten koin olevani palautunut ja valmis uuteen yritykseen.

rv1 Aloitin pitkästä aikaa työt ja elämä muuttui jälleen kiireiseksi. Oli paljon uuden opettelua, mutta ihan mukavaa aikaa. Kesästäkin ehti nauttia, mutta vauvaa en ajatellut juuri ollenkaan.

rv2 Hääjärjestelyt pitivät kiireisenä ja päätin, etten jaksa tehdä ovistestejä. Odotellaan rauhassa syksyyn, koska ei tässä kohtaa ehdi vauvaa edes miettiä. Olin väsynyt ja stressaantunut, mutta mies piti huolen, että meillä oli seksielämää. Monesti, kun olisin halunnut kaatua puolikuolleena sänkyyn, niin mies sai houkuteltua ennen nukahtamista viettämään yhteistä aikaa. Mies ottaakin kuulemma kaiken kunnian vauvasta, koska ilman häntä en olisi nyt raskaana. Annan mielelläni kunnian hänelle.

rv3 Minulla oli polttarit, mutta ei vielä tietoa vauvasta. Juhlittiin oikein kunnolla ja juomaa tuotiin enemmän, kuin ehdin juoda. Jälkikäteen minulla on paha mieli asiasta, koska tuli juotua raskausaikana, mutta minulla ei ollut minkäänlaista aavistusta tulevasta.

rv4+6 Ensimmäinen oksetusolo, jolloin meinasi laatta lentää ja voimat loppui. Kaaduin sänkyyn kesken aamupuuhien, koska olo oli niin kamala. Tuntui, että veri ei kierrä päässä. En kuitenkaan oksentanut. Ensimmäinen ajatus vauvasta heräsi.

rv5+1 Tein raskaustestin, johon pamahti raskaana 2-3 viikkoa. Varovainen toive vauvasta hymyilytti.

rv5+3 Päivä linnanmäellä. Olo oli oikein hyvä, mutta ei olisi pitänyt mennä Kehrään. Mies sai houkuteltua minut sinne, mutta siitä tuli niin paha olo, että meinasin oksentaa. Ei enää ikinä. Edes raskaana.

rv5+4 Aamulla voimakas paha olo. Huilaamalla meni ohitse vartissa. Rinnat tuntuvat aroilta.

rv6 Joka toinen aamu voin pahoin, mutta paha olo meni yleensä vartissa ohi. Huomasin, että oikein mitään ruokaa ei tee mieli. Rinnat ovat todella kipeät.

rv6+5 Toinen raskaustesti varmistukseksi, johon pamahti raskaana 3+. Nyt aloin olla jo erittäin toiveikas! Rinnat ovat kipeät

rv 6+6 Meidän häät, jotka eivät olisi voineet täydellisemmät olla. Paljon rakkautta <3 Jaksoin hyvin, vaikka en kyllä pystynyt ruuasta nauttimaan. Jännityksen vuoksi en kyennyt syömään ja raskauden vuoksi ruoat ällöttivät. Huomasin himoitsevani kuitenkin kylmäsavulohta.

rv7+0 Olin niin väsynyt! Johtui varmasti häästressin purkautumisesta, mutta olin kyllä ihan yliväsynyt. Tästä myös alkoi väsymys, joka ei tunnu lähtevän pois. Rinnat ovat kuin ilmapallot. Ne ovat raskaat ja aivan pystyssä. Mies pyytää jatkuvasti näyttämään ''silikonirinnat''.

rv7+1 Soitto lapsettomuusklinikalle ja aika ultraan. Nyt vain toivoin, ettei tulisi mitään verenvuotoa! Olo on kuitenkin ollut hyvä, vaikkakin väsynyt. Koko viikko tappavaa nälkää. Töistä ei meinaa tulla mitään, kun on jatkuva nälkä. Mitään ei kuitenkaan ole pystynyt syömään ilolla, koska ei maistu. Himoitsin tuoretta graavia lohta. Rinnat ovat niin kipeät, että koskeminen sattuu. Mies ei meinaa ymmärtää, joten täytyy ärähtää.

rv8+1 Varhaisultra, jolloin nähdään ensimmäistä kertaa meidän vauva. Pelonsekaisia tunteita ja helpottunut olo, kun nähtiin, että kaikki on hyvin. Sain äitiyskortin ja kuvat vauvasta kotiin, joita on katseltu nyt paljon! Rintojen arkuus alkaa helpottaa ja ne ovat pinkeät.

rv8+6 Nälkä ottaa pahasti päähän, koska en pysty ajattelemaan mitään muuta kuin ruokaa. Vaikka olisin juuri syönyt niin saatan jo tunnissa kuolla uudelleen nälän tunteeseen. Käytiin pitsalla ja söin ihan pienen palasen pitsaa ja olin jo niin aivan täynnä. Sitten taas nälkäkuolema iski. Alan hermoilla. Väsyttää niin, että työpäivän jälkeen ainoa ajatus on ruoan lisäksi nukkuminen. Kotitöitä ei oikein jaksa tehdä, mutta pakotin itseni siivoamaan kämpän edes siedettävään kuntoon ja pesin pyykkiä. toivon niin paljon, että tämä väsymys loppuisi! Rintojen arkuus alkaa jo olla pois, mutta ne ovat isot ja raskaat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti