sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Edellinen lääkärikäynti

Unohdin kirjoittaa edellisestä lääkärikäynnistäni, mutta tässä siitä infoa. Kävin siis juuri ennen viime kuukautisia juttelemassa lääkärin kanssa tilanteestamme ja lääkäri totesi meidän olevan aika mahdotonta saada lasta omin avuin. Verikokeista selvisi, että todennäköisesti en ovuloi tai sitten ovuloin todella harvoin. Uutinen ei sinänsä tullut minulle yllätyksenä, koska osasin odottaa sitä kuukautisten tullessa niin harvoin. Harmitti se silti, koska toiveet raskautumisesta romahtivat sillä sekunnilla alas. Lääkäri kuitenkin määräsi minulle Primolut Nor 10mg kuukautisten aikaansaamiseksi ja sain aloittaa 10pv kuurin heti. Lisäksi sain Clomifen 50mg otettavaksi kp 4-8, jonka jälkeen menisin munatorvien aukiolotutkimukseen kp 9.

Sinä päivänä ajattelin, että jes! Saamme apua oikeasti. Yleensä lapsettomuushoidot aloitetaan, kun lasta on yritetty vuoden päivät tuloksetta. Meidän tapaus on lääkärin mielestä niin selkeä, ettemme voi ns. luomusti saada lasta, joten siksi pääsimme hoitoihin jo ennen vuoden yrittämistä.

En olisi ajatellut blogia perustaessani, että tästä saattaakin tulla lapsettomuusblogi. Jaksan kuitenkin uskoa, että me onnistumme jollain tapaa, sillä niin moni pariskunta on saanut lapsen aloitettuaan hoidot. Ja me olemme kumpikin nuoria vielä.

Munatorven aukiolotutkimus huoletti minua kovasti (kirjoitan siitä lisää ensi postauksessa) ja miehelle sain kotiintuliaisiksi purkin siemennestetutkimuksia varten. Hän vei heti seuraavana mahdollisena tutkimuspäivänä näytteen labraan ja minulle kerrottiin, että jos siitä löytyy jotain poikkeavaa niin meille soitetaan. Siinä tapauksessa minun ei tarvisi mennä munatorven aukiolotutkimukseen, jos miehestä löytyisi vikaa.

Meitä molempia jännitti aikalailla tämän lääkärikäynnin jälkeen. Miehellä tietysti kovat paineet, onko hän ihan kunnossa ja minä puolestani lueskelin netistä kokemuksia tuosta tutkimuksestani. Vaikutti olevan normaalia, että tutkimus tuntuu ikävältä, mutta aika harvaa se oli sattunut kunnolla. Riippuu kaiketi myös siitä, ovatko piuhat tukossa vai auki. Ajattelin vain, että kumpa siellä ei olisi opiskelijaa paikalla, koska minua häiritsee aivan tavattomasti, jos joku ylimääräinen henkilö on mukana näin intiimeissä toimenpiteissä. Lisäksi en oikein luota opiskelijoiden vaitiolovelvollisuuteen, koska suuri osa opiskelijoista on vielä niin nuoria ymmärtääkseen sen vakavuuden. Olisi kauheaa, jos asiani leviäisivät tässä kunnassa, jossa kaikki tuntevat toisensa jotain kautta.

Koitin olla stressaamatta tutkimusta ja onnistuin mielestäni siinä aika hyvin. Primolutit aloittivat kuukautiset ajallaan ja oli mielenkiintoista päästä kuulemaan, olivatko Clomit saaneet jotain aikaan. Tästä lisää seuraavassa postauksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti