sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Aika kuluu

Eikä kuukautisista tietoakaan. Taas meni yksi viikko odotellessa. Yksi testi olisi kaapissa, mutta tuntuu turhalta tuhlata se, sillä negaa sekin varmasti näyttäisi. Alun perin ajattelin tehdä testin kerran viikossa, mutta odotellaan nyt vielä kuukautisia alkavaksi. 

Jänniä tuntemuksia mahassa koko kuluneen viikon. Olen monesti käynyt vessassa, koska on sellainen tunne, että menkat alkavat. Tänä iltana vatsaan tuli melkoinen elohiiri, jollaista en ole tuntenut ennen. Tuntui aika hauskalta vasemmalla puolen alavatsaa ja tunne kesti jokusen minuutin. Olisiko ovulaatioaika? Vaikea sanoa, enkä usko, että edes ovuloin enää tässä kierrossa. Joka tapauksessa tunne oli jännä ja ajattelin, että tuntuisiko tältä, jos vatsassa asuisi joku. Hetken aikaa haaveilin ja haaveilu lämmitti sydäntäni. Kyllä meillekin joskus tulee pikkuinen, kun sen aika on.

Lauantaina hieman juhlittiin kaveriporukalla. Minä pysyin poikkeuksellisesti alkoholittomalla linjalla, ihan vain varmuuden vuoksi. Eikä alkoholin nauttiminen muutenkaan tue terveellisiä elämäntapoja. Ihmettelyn välttämiseksi kävin salaa täyttämässä lasiini alkoholitonta siideriä ja valitsin sellaisia alkoholittomia tölkkejä, joista ei isolla fontilla mainostettu, etteivät ne sisällä alkoholia. Kukaan ei huomannut, eikä tarvinnut selitellä raittiutta. Fiiliskin oli aamulla parempi.

Sain viikolla varattua ajan sisätutkimukseen, jonotettuani ensin kolmatta päivää terveyskeskuksen linjoilla. Ihan naurettavaa, kuinka vaikeaa on varata lääkärille aikaa, mutta sain kuitenkin ajan 9.2. Lähellä oli, etten ottanut yksityiseen yhteyttä, mutta onneksi tulin järkiini ja säästän rahaa käyttäessäni julkisen puolen palveluja. Harmi, ettei heillä ollut tarjota varsinaista gynekologia, mutta kuulemma muutkin lääkärit tekevät sisätutkimuksia ja voivat ottaa tarvittaessa papanäytteen. Nimestä päätellen sain ajan venäläissyntyiselle naislääkärille. Katsotaan, mitä hän sanoo. Todennäköisesti kuukautiset alkavat juuri ennen tutkimuksia ja minun pitää perua koko aika. Olo on kuitenkin nyt hyvin rauhallinen kuukautisten poisjäämisestä huolimatta. Parempi, etten ajattele koko asiaa ja viikon päästä olen viisaampi.

Nyt tuntuu taas elohiiri vatsanpohjassa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti