tiistai 26. toukokuuta 2015

Oviksen hakua

Laskin tässä yhtäkkiä mikäs kiertopäivä on tällä hetkellä meneillään. Olen vähän tippunut laskuista, mutta kp 27 se on. Moni odottaisi jo siteen kanssa kuukautisia, mutta minulla menee niiden alkuun todennäköisesti viikko minimissään. Se olisi jo hyvä saavutus kaltaiselleni pitkäkiertolaise.

Ovista tuli tikutettua kiertopäivinä 15-18 ja tällaisia tuloksia sain tikkuihin:

KP15

KP16

KP17

KP18
Mitäs näistä nyt tulkitsen?

Testeinä käytin Pregcheckiä, jota sai Prismasta. Kolme ensimmäistä testiä on otettu aamupissasta ja viimeinen päivällä töiden jälkeen.

En ole aikaisemmin tehnyt ovulaatiotestejä, joten en oikeastaan tiedä, millainen viiva ovulaatiosta syntyy. Ohjeiden mukaan sen pitäisi olla yhtä vahva, kuin kontrolliviiva. Yksikään tikuttamistani testeistä ei mielestäni yltänyt yhtä vahvaksi kuin kontrolliviiva, mutta netistä kokemuksia luettuani testiviiva saattaa jäädä heikommaksi, vaikka ovulaatio tapahtuisi. Nyt olen aika sekaisin ajatuksistani, sillä en ole 100% mitä ajattelisin testituloksista. Positiivisesti ajateltuna näen kuvasarjassa hormonitason nousun ja romahduksen, mutta negatiivisesti ajatellen tumminkaan viiva ei ihan yllä kontrolliviivan vahvuudelle. Lisäksi viimeinen testi on tehty n. klo 16, kun taas aiemmat testit klo 10-13 välillä ja aamupissasta.

Olisin tietysti voinut yrittää pelata varman päälle ja tehdä vielä yhden testin, mutta päätin, että kortit ovat nyt jaettu ja tässä, enkä enää testannut tästä kierrosta. Nyt kaipailen mielipiteitä, ovuloinko tässä kierrossa mielestänne vai en? Pitäisi joko jatkaa tai lopettaa Clomilääkitys tämän perusteella. Itse haluaisin ajatella positiivisesti, mutta se tarkoittaisi sitä, että kuukautisten olisi tultava ajallaan, jos en ole raskaana. Pelkään tippuvani taas korkealta, sillä jos en ovuloinut, menkkoja tuskin kuuluu vielä ensi viikollakaan ja alan elätellä toiveita raskaudesta. Nuorempana ajattelin, että lasten yritys on jännittävää ja hienoa aikaa, mutta sitä ollessa jo vuosi takana tuntuu pikemminkin pettymysten sarjalta ja henkisesti raskaalta. On se silti yhä edelleen jännää ja ihanaa, kunhan asioita ei pyörittele liikaa päässä.

Ensi postauksessa kerron teille parisuhteesta.

1 kommentti:

  1. Hei!
    Olen blogisi uusi lukija! Tämä teksti oli niin lähellä omia kokemuksiani, että päätin jättää kommentin. Ehdin lukea vasta tämän sekä uusimman kirjoituksesi. Olen itse 24-vuotias, parisuhdetta takana 9v ja yritystä on yhteensä 2v. Nyt odotan esikoistani syntyväksi 12/2015!
    Mulla oli käytössä Terolut-pillerit sekä Clomifenit (Terolutit vain alussa siitä syystä, että jos ovulaatiota ei tapahdu, niin kierto alkaa siitä huolimatta). Ensimmäisen kierron aikana en ovulaatiota bongannut tikkujen avulla, ja Clomifen annostusta (kp 3-8) lisättiin pillereistä kahteen. Sen jälkeen oli vielä ainakin yksi kierto, jolloin ovulaatiota en saanut aikaiseksi. Tämän jälkeen ovulaation sain tikutettua vasta kp 21 aikoihin, kun kierrot oli aina siinä kp 33-38 välillä. Mulla ovulaatiotestit toimi samalla tavalla kuin sullakin ylempänä. Samoina kiertopäivinä saattoi olla aika vahva viiva, joka haalistui ja vasta sitten kp19-23 se oli vähintään yhtä vahva kuin kontrolliviiva. Suosittelen siis jatkamaan tikutusta muutaman päivän, varsinkin jos kierto on epäsäännöllinen tai pitkä.
    Toivottavasti tästä oli jotain apua! :)

    VastaaPoista