maanantai 26. syyskuuta 2016

Raskaustuntemuksia viikolla 13

Kolme pitkää kuukautta takana ja nyt kännistyi neljäs kuukausi! Ihan huikeaa. Tuntuu jotenkin paremmalta ajatella, että raskaus on jo neljännellä kuulla, kuin kolmannella ;)

rv 12+0 Upeaa herätä tähän päivään. Sunnuntaista on muodostunut viikon paras päivä, vaikka odotan aina lauantaitakin kuin kuuta nousevaa, koska silloin saa taputella taas yhden viikon kuluneen kirjoihin. Oltiin miehen kanssa todella tehokkaita, sillä siivosimme kellarivaraston täysin. Heitettiin kaikki roska pois ja osa tavaroista lähti mökille odottamaan uutta sijoitusta (hyväntekeväisyys ja kirpputori). Laahasin useamman laatikon myös ylös kotiin (ärsyttää tämä hissittömyys ja ylin kerros!). Melkein kaikki ylös tuomani tavara saikin lähtöpassit takaisin alas (autoon) lähtemään jonnekin muualle. Ihminen kummallisen tunteikkaasti säilöö turhaa tavaraa, vaikka ei enää tarvi. Olen sitä mieltä, että kun tavarat ovat olleet useamman vuoden (täsä tapauksessa kolme) kellarissa, eikä niitä enää edes muista, ei tarvi ko. tavaroita. Myönnän, että sinne jäi vielä kaksi laatikkoa minun nuoruuden tavaroitani (joilla ei mitään oikeasti tee), mutta muistot niissä ovat säilyneet hyvin vahvoina. Ehkä seuraavan kolmen vuoden päästä raaskin heittää jotain pois. Nyt oli kuitenkin tehtävä tilaa vauvalle, joten oli hyvä syy pistää menemään. Varovasti voin vauvalle kuiskata: ''nyt sinulle on tehty tilaa, joten voit tulla, kun olet valmis.''

Käytiin iltapäivällä anoppilassa ja käskin matkalla miehen kertoa vauvauutiset tulevalle mummolle ja sedälle. Mies nyökkäili ja selvästi mietti, miten asiasta kertoisi. Kyläillessä huomasin, että mies odottaa sopivaa tilaisuutta kertoa vauvasta, mutta eihän sellaista tilannetta ikinä luonnostaan tule! :D ''-hieno sää ulkona. -joo niin on, ei ole edes pilviä. -meille tulee vauva.'' tai
''-mitenkäs töissä on mennyt? -hyvin kiitos entä sinulla? - hyvin ja meille tulee muuten vauva''

Mikään keskustelunaihe ei tee vauvauutisten kertomisesta luontevaa. Se pitää vain kertoa, kun saa tilaisuuden = viimeisin keskustelunaihe on puhuttu loppuun, eikä kukaan vielä sano mitään. Autoin vähän miestä, kun huomasin tämän tekevän jo lähtöelkeitä. Pyysin häntä kertomaan, mihin käyttöön olemme suunnitelleet remontissa olevan huoneen, jolloin tämä hymyili ja sanoi, että siitä tulee lastenhuone. Sitten hän katsoi äitiään ja sanoi: ''Sinusta tulee mummo'' ja veljelleen: ''Sinusta tulee setä''. Se oli aika hieno hetki ja kumpikin onnitteli ja tottakai kysyi koska vauva syntyy. Kerroimme, että ollaan menossa ultraan keskiviikkona. Tilannetta seurasi hetken hiljaisuus, kun kaikki miettivät, miten tulevaisuus nyt muuttuu ja me alettiin miehen kanssa nauraa.

rv 12+1 Taakka harteilla tuntuu kasvavan, koska nyt toinen tuleva mummo tietää vauvasta, mutta toinen ei. Päätettiin kuitenkin odottaa viikonloppuun, koska veljeni tulee pitkän matkan päästä, eikä haluta soittaen kertoa tällaista asiaa. Emme myöskään voi kertoa äidilleni ennempää, koska äiti soittaisi heti veljelle ja paljastaisi uutiset. Tulossa siis piinallinen odottava viikko ja nyt on vasta maanantai! Tänään käytiin ostamassa lastenhuoneen remonttitarvikkeita.

rv 12+2 Vatsassa nipisteli jännitys huomisesta nt-ultrasta. Tyhjättiin tulevaa lastenhuonetta viimeisistä tavaroista ja nyt se on valmis pintaremonttiin.

rv 12+3 nt-ultra! Teen tästä oman postauksen. Totean vain, että kaikki hyvin. Tuli lähetettyä tosi paljon kuvia vauvasta lähipiirille ja ystäville ja nyt lähes kaikki tietävät, että meille tulee vauva. En malttanut odottaa viikonloppuun, vaan laitoin sisaruksillekin kuvaviestit. Kaikki tuntuvat olevan onnellisia meidän puolesta <3

rv 12+4 Paljon nippailuja vatsassa! En vielä tietenkään voi sanoa, että tuntisin potkuja, koska vauva on vielä niin pieni ja hentoinen, mutta kyllä siellä kohdussa muljahtelee ja pistelee, joten oletan, että siellä ollaan hereillä.

rv 12+5 Ystävän kanssa kahvilla kaupungilla ja kerroin hänellekin ilouutiset. On aina niin jännittävää kertoa asiasta! Ostin samalla reissulla muutaman napin vauvan neuleeseen ja silkkilankaa, josta teen ainakin myssyn vauvalle. Olen kova tekemään käsitöitä, joten meidän vaavi tulee saamaan paljon itseneulottuja vaatteita. Vauvalle on myös tulossa virkattu peitto hyvää vauhtia. Vatsan koko oli tänään huomattava ja alkaa olla, etten voi enää kaikkia vaatteita käyttää, jos haluan piilotella raskautta. Mahdun kyllä toistaiseksi kaikkiin vaatteisiini, mutta on eri asia haluanko korostaa masua.

rv 12+6 Anoppi kävi kylässä ja puunattiin häntä juhlakuntoon siskonsa juhliin. Pääsin näyttämään uudet ultrakuvat ja ylpeilemään niillä. Näytin myös, mitä vaatteita vauvalle on jo hankittu. On ihana hypistellä ja viikkailla pikkuisia vaatteita! Anoppi antoi vähän rahaa palveluksesta, joten menimme miehen kanssa ostoskeskukseen vauvanvaateostoksille. Siellä oli hyviä tarjouksia, joten saimme aikamoisen läjän kaikkea pienellä rahalla! Toistaiseksi meillä on vauvalle vain uusia vaatteita, mutta olen käynyt katsomassa kirpputorienkin tarjontaa. Sieltä on vain niin vaikea löytää ihan pieniä vauvanvaatteita, jotka eivät olisi poika- tai tyttömäisiä. Vielä kun ei ole varmuutta sukupuolesta, niin haluan jemmailla vain neutraaleja vaatteita.


2 kommenttia:

  1. Voi ihana kun olette päässeet kertomaan perheillenne ilouutisia :) Meillä(nyt vasta 8.rv) mies odottelee jo malttamattomana. Haluaisi kai päästä jakamaan tämän ilon jo perheensä kanssa. Sielläkin nimittäis odotetaan jo kovasti jälkikasvua :D Sun odotusta on kiva lukea, kun kirjotat tuollein raskausviikoittain :) Jatka samaan malliin ja ihanaa loppu odotusta teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon onnea teille! Se on kyllä niin hieno asia, ettei malttaisi yhtään pitää omana tietona, vaan heti kertoa kaikille :) Monilla on kai luonnikasta kertoa vasta siinä rv 12 tienoilla, kun on eka ultrakin, mutta ei kai sekään huonoa onnea tuo, jos aikaisemmin asiasta kertoo :D Ihanaa, että sinun mies on noin innoissaan asiasta!

      Poista